1e (regen)meters op Assen zijn gemaakt

Afgelopen week stond wederom in het teken van het constant checken van de verschillende weer berichten. Mijn teammaatjes Eddo, Iwan en Wouter waren reeds donderdag op Assen en waren na een koude, regenachtige dag, een crash en een kapotte motor onverrichter zake huiswaarts getrokken.

Op vrijdag kwam ik dan aan op Assen voor 3 training sessies, mijn eerste meters dit jaar op Assen. Het zou de hele middag enorm wisselvallig blijven met zware hoosbuien, onweer maar ook af en toe een lekker zonnetje. Alle sessies werden verreden op een natte baan, dus met regenbanden. De eerste sessie was het rustig inkomen. Het is toch altijd wat onwennig op een natte baan, langzaam aftasten waar de grenzen liggen dus.

De 2e sessie ging het al lekker en werd ik al nauwelijks ingehaald door andere gasten. Ook de rondetijden waren erg netjes. Met een 2.05.7 wist ik ruim 3 seconden van mijn ‘regen-pr’ af te rijden.

De 3e sessie ging echt fantastisch. Het had net weer enorm geregend en de baan was erg nat. In een groep met meerdere Cup concurrenten en ONK rijders ging ik de baan op. Al gauw reed ik op kop en wist ik steeds verder weg te rijden van alle jongens achter me. Een enorme boosed voor mijn zelfvertrouwen en verbetering van mijn tijd naar 2.05.2

Het rijden ging erg soepel en ik zat nog lang niet aan mijn limiet. Om in slechts 3 sessies op Assen, in de regen al zo lekker rond te gaan schept veel vertrouwen. Helaas moeten we nog 3 weken wachten op de eerste race, maar ik ga haast hopen dat het dan ook regent!Assen 12-04-2013

Martijn, bedankt voor de foto! Goede sfeer impressie van de dag: nat, maar met z’n allen maken we er wat moois van!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s