De eerste laag verf zit er op!

Na een lang weekend klussen zit de grond laag op al mijn kuipdelen! Echter voor het zover was moest er nog flink doorgewerkt worden. Het weekend begon met het pas maken van de nieuwe JVP motorproducts kuipdelen. Kwestie van de snelsluiters op de gemarkeerde plekken popnagelen en de kuipdelen passen perfect. IMG_2089

Vervolgens kwam ik erachter dat er nog een zwak stuk zat in de onderkuip waarmee ik gecrashed was afgelopen jaar. In dit deel zitten behoorlijk wat polyester, plamuur en schuur uurtjes dus moest uiteraard ook het laatste zwakke deel nog in orde gemaakt worden.

IMG_2093

 

Nadat het polyester opgedroogd was konden de laatste oneffenheden met plamuur weggewerkt worden en met droog schuurpapier opgeschuurd worden. De volgende fase was alle kuipdelen opschuren met waterproof schuurpapier. Dit moest buiten gedaan worden maar helaas hadden de weergoden bedacht dat ze me wel konden helpen met het waterproof gedeelte. Dat kon ik niet goed gebruiken en dus moesten we creatief zijn, wat uiteraard geen enkel probleem voor ons is.IMG_2097

Na mijn vingers helemaal kaal geschuurd te hebben was het moment eindelijk daar om de delen van de grondverf te voorzien. Gelukkig kon ik gebruik maken van de loods van Papier Recycling Alphen B.V. Deze werd eerst stofvrij gemaakt en alle delen werden keurig klaargelegd om gespoten te worden.

IMG_2102 IMG_2103

 

Middels een compressor kon ik vervolgens alle delen van een grondlaag voorzien.

IMG_2108

 

Het was al behoorlijk schemerig toen ik klaar was en dus zijn de foto’s niet erg scherp, maar ik ben erg tevreden over het resultaat!

IMG_2112

 

Helaas zal ik nog 1 maal het schuurpapier tevoorschijn moeten halen om de delen met zeer fijn schuurpapier op te schuren en te voorzien van de laatste laag. Grote vraag is nog hoe alles eruit komt te zien! De kleuren worden in ieder geval weer rood/groen en in principe hetzelfde als vorig jaar. Maar wellicht dat Carl Noya nog met een mooi design komt?!? Ik overweeg wat meer groen tinten aan te brengen in het design en sta open voor suggesties!

Advertenties

Een gedachte over “De eerste laag verf zit er op!

  1. Hey beunhaas 😉

    Goed bezig man. Relaxed dat je de loods mag gebruiken. Na het schuren zagen je handen er zeker weer lekker gladjes uit alsof je weer op kantoor zat hahaha. Goed dat je mij herinnert … hopelijk kan ik je nog op tijd helpen met een mooi design (tijd gaat snel helaas en jij schuurt sneller dan dat ik een ontwerp uit mijn mouw schud).

    Veel succes nog verder!

    Gr, Carl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s